Periplu de vis in Delta Dunarii

Acasa/Hotel Plutitor Sf Constantin/Periplu de vis in Delta Dunarii

Hotel Plutitor Carpatia „Sf. Constantin 3*

Ziua 1-Joi

La ora 7:00 dimineaţa,plecăm din București către Tulcea, pe autostrada A2, apoi pe ruta Slobozia –Hârșova-Tulcea.Ajunși în Tulcea vom imbarca pe vaporul de croaziera de la Pontonul Carpatia Tour şi pornim pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării, traseul turistic nr. 1 acreditat de ARBDD (Administraţia Rezervaţiei Delta Dunării), pe Braţul Tulcea până la intersecţia cu Canalul 36 (în cca. 10 minute de la plecare deja suntem în Delta Dunării), coborâm pe Canalul 36 şi apoi facem dreapta pe Gârla Sireasa, zone foarte bogate în fauna deltaică (păsări şi animale de apă). Continuăm excursia pe Gârla Şontea, printre inundaţiile pline de păsări şi vegetaţie acvatică. Aici vom avea ocazia să vedem lebede, lisițe, rațe, gâște, sitari de mal,șorecari,ierete, șoimi de iarnă, vulturi codalb, stârci și chiar pelicani creți. Gustare pe vaporul de croazieră.

Străbatem apoi lacul Fortuna (Furtuna), unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunării, un lac deosebit de frumos şi bogat în faună. În cazul zilelor cu vânt puternic şi valuri mari, acest lac va fi ocolit, ghidul fiind cel care decide dacă traversăm sau nu lacul.

Ajungem la Mila 23, exact în mijlocul Deltei Dunării unde vom face un scurt popas pentru vizitarea satului.

Continuăm către oraşul Sulina un loc unic în lume, unde îşi dorm somnul de veci, laolaltă, prinţi, prinţese şi piraţi, oameni de toate religiile. Cimitirul Sulina este plin de mistere. Lespezile mortuare, sculptate, spun poveştile peste timp! Sulina, locul unde apele tulburi-maronii ale Dunării îşi iau un părelnic adio de la Bătrânul continent şi se varsă în Marea Neagră, este un loc al confluenţelor.(Durata croazierei 6-7 ore)

Odată ajunşi în Sulina, ne vom caza la hotelul plutitor Sf. Constantin.Seara avem pregatita o cina pescareasca

 

Ziua 2-Vineri

După ce servim micul dejun, 8:00 dimineața, avem posibilitatea să ne bucurăm de o excursie(opțional) la Pădurea Letea unde vom găsi fâșii alternative de deșert, cu vegetație specifică acestor zone și fâșii de pădure cu stejari de luncă seculari, cu unica lor adaptare de a crește pe stratul subțire de teren fertil ce acoperă nisipul sărat al fostului fund de mare, alături de vegetația specifică de pădure subtropicală, pădurea Letea fiind cea mai Nordică pădure subtropicală din Europa. Pe lângă 10 specii de orhidee, asparagus și alte plante subtropicale putem vedea plop argintiu, frasin, tei și alți arbori. Servirea pranzului (opțional).

Timb liber pentru relaxare sau descoperirea orașului Sulina.

Ulterior, vă invităm să vă bucurați de un apus de soare autentic in locul unde Dunărea se îmbină cu Marea Neagră .Servirea cinei optional.

 

Ziua 3-Sambata

Vă propumen să începem ziua în cel mai plăcut fel, cu un răsărit de soare . Excursia în Golful Musura (opțională) începe la ora 5,30 si ne duce cărte răsăritul perfect prin Insula K. După răsărit ne întoarcem la hotel pentru micul dejun.

După micul dejun putem pleca în excursie la Lacul Roșu (opțional). Prânz opțional, la hotelul plutitor.

Zi liberă la dispoziția turistilor pentru relaxare sau plajă.

Servirea cinei optional

Ziua 4-Duminica

Mic dejun.La ora 9:00, ne luăm la revedere de la minunatul oraş Sulina şi ne urcăm pe vaporul de croazieră, deplasându-ne pe traseul turistic Sulina-Dunarea Veche-Mila 8,5-poligonul de dematizare al Marinei Militare, tangentam pe langa lacurile Bodaproste-Lacul Ligheanca- Trei Iezere (aceste lacuri, pe timpul verii prezintă o vegetaţie submersă bogată (brădiş) dar şi nuferi albi din loc în loc. În această zonă avem toate şansele să întâlnim lebede, cormorani şi egrete)-Canalul Ceamurlia-Crisan-Canal Sulina-Tulcea Odată ajunși în Tulcea ne urcăm în autocar, încărcați cu cele mai frumoase amintiri, și ne luăm „La revedere de la grandioasa Delta Dunării.(Durata croazierei 6-7 ore).

699lei / pers

 

Pret calculat pentru 40 de platitori

 

Perioada: 27-30.09.2018

04-07.10.2018

11-14.10.2018

18-21.10.2018

25-28.10.2018

 

Preţul include:

 

– Transfer autocar Bucuresti-Tulcea si retur

-3 nopţi de cazare , cu mic dejun

– Periplu prin salba de lacuri din Delta Dunarii -Tulcea – Mila 23 – Crisan – Sulina(6- 7 ore);

– Croaziera Sulina-Dunarea Veche-Mila 8,5-Bodaproste-Lacul Ligheanca- Trei Iezere –Crisan-Canal Sulina-Tulcea(6-7 ore);

– Cina pescareasca;

– Gustare pe vasul de croazieră;

– Ghid.

 

Excursii opţionale pentru grupuri şi individual, din Sulina:

– Pădurea Letea – safari, 6h – 90 lei / pers. (Supliment prânz: 50 lei / pers.);

– Excursie la varsarea Dunarii in Marea Neagră 3h – 50 lei/pers.;

– Excursie Răsarit de soare în Golgul Musura:2 h – 50

– Excursie Lacul Roșu 3 h 60

– Excursie Mila 3, canalul cu sălcii , 1h ,30 min- 35

– Excursie Sf. Gheorghe 4-5h-100 lei/pers

 

Opțional :

– Pranz/Cina- 55 lei/pers.

 

Reduceri:

– Copiii 0 – 6.99 ani au gratuitate (la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii);

– Copiii 7 – 11.99 ani reducere 50 % (la cazare în aceeaşi cameră cu părinţii).

– Copiii peste 12 ani: plătesc tariful întreg.

2018-09-18T01:58:26+03:00