Excursie de 1 zi in Delta Dunarii – Mila 23

Excursie de 1 zi în Delta Dunării-Mila 23

          Vino să vezi natura spectaculoasă, să vezi o minune a naturii, să vezi Delta Dunării alături de cei mai pasionaţi ghizi de natură, într-un program creat şi desfăşurat de profesionişti, pe un traseu în care poţi să vezi şi să înţelegi foarte multe despre această zonă unică în lume, să mănânci un prânz tradiţional pescăresc, gătit impecabil.
 
          1) La ora 5:00, dimineaţa, plecăm din Bucureşti către Tulcea, pe autostrada A2, apoi pe ruta Slobozia – Hârșova- Tulcea. Ajunși în Tulcea, vom face o vizită la  cel mai cunoscut muzeu al Deltei Dunării (având o expoziție permanentă, ce prezintă elemente caracteristice patrimoniului natural, existent în Rezervația Biosferei Delta Dunării, un acvariu public și diverse expoziții temporare), apoi vom vizita şi centrul oraşului.
2) În jurul orei 9:30, pornim din Tulcea către Mila 23. Călătoria în fabuloasa şi sălbatica deltă, o vom face cu un vapor de croazieră pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării, traseul turistic nr.1, acreditat de ARBDD (Administraţia Rezervaţiei Delta Dunării), coborând pe Braţul Tulcea până la intersecţia cu Canalul 36 (în cca. 10 minute de la plecare deja suntem în Delta Dunării),apoi coborâm pe Canalul 36 şi apoi facem dreapta pe Gârla Sireasa, zone foarte bogate în faună deltaică (păsări şi animale de apă). Continuăm excursia pe Gârla Şontea, printre inundaţiile pline de păsări şi vegetaţie acvatică. Aici vom avea ocazia să vedem nuferi albi şi galbeni, lebede, lişite, raţe, gâşte, lopătari, sitari de mal, ibişi şi chiar pelicani.
Străbatem apoi lacul Fortuna (Furtuna), unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunării, un lac deosebit de frumos şi bogat în faună. În cazul zilelor cu vânt puternic şi valuri mari, acest lac va fi ocolit, ghidul fiind cel care decide dacă traversăm sau nu lacul.
Ajungem la Mila 23,în jurul orei 13:30 exact în mijlocul Deltei Dunării, (locul unde fiecare răsărit şi apus de soare este unic prin surpriza de culori; stolurile de pelicani, egrete, cormorani, concertele de seară ale broaştelor şi multe alte spectacole ale naturii te fac să te simţi extraordinar). Aici vom servi masa de prânz pe vaporul de croaziera; prânzul este bazat pe preparate tradiţionale din această zonă (bucătărie ucraineană).
După servirea prânzului vom vizita „Muzeul Lotcii” (un proiect despre tradiția pescărească documentată în imagini și bărci de lemn vechi, în mărime naturală, expuse în aer liber, însoțite  de o serie de povești de succes ale campionilor olimpici la caiac și canoe, născuți în Delta Dunării.) şi „Centrul Etnografic”, unde este prezentat portul popular tradiţional lipovenesc. Pe uliţele satului stau mărturie timpului trecut, casele vechi lipoveneşti, bătute cu stuf şi vopsite în albastru; Biserica Albastră – Biserică veche lipovenească înscrisă în patrimonul UNESCO, şi nu în ultimul rând, cel mai popular mijloc de transfer – barca, întâlnită aproape în faţa fiecărei gospodării.
Acest program este unul dintre cele mai de succes, oferind turiștilor posibilitatea de a ajunge până în inima Deltei, la satul pescăresc Mila 23 supranumit şi “Veneția României”. Acesta conservă, încă foarte bine, tipologia satului tradiţional lipovenesc. Ruta oferă posibilitatea admirării păsărilor Deltei, peisajelor deosebite şi descoperirii tradiţionalului sat românesc cu înfăţişarea sa autentică şi pitorească. Lacurile de pe traseu fac parte din Complexul Lacustru “Șontea-Fortuna” şi oferă o privelişte minunată, unde pot fi întâlnite grupuri de pelicani, lişițe, corcodei, gâşte sălbatice, lebede, egrete, stârci, cormorani, etc.
După minunata experienţă în satul Mila 23, revenim agale pe acelaşi traseu, ca la venire, dar vă asigurăm că în sens invers, totul arată complet diferit, nici nu veţi mai recunoaşte locurile prin care am trecut. Durata drumului de întoarcere este  de cca 4.5 – 5 ore.
 

PREŢ: 249 lei / persoană

Preţ calculat pentru 40 pers. plătitoare.

 

PREŢ: 299 lei / persoană

Preţ calculat pentru 20 pers. plătitoare.

 

Preţul include:
 
– Transport cu autocar clasificat conform normelor europene;
– Transfer Tulcea-Mila 23 cu vaporul de croazieră Carpatia;
– Gustări dulci şi sărate pe toată perioada transferului cu vaporul de croazieră ;
– Masa de prânz servită pe vaporul de croazieră Carpatia.
– Asistenţă turistică.
 
Preţul nu include:
 
– Intrarea la obiectivele turistice;
– Alte cheltuieli personale

 
             Echipament personal necesar:
– Cremă de protecţie solară;
– Pălărie de soare;
– Ochelari de soare;
– Jachetă / Pelerină de ploaie.
 
Nota :Vă recomandăm, să dați importanță acestor echipamente, întrucât  vara, în Delta Dunării este foarte cald. Fără un echipament adecvat, există riscul de producerea unor evenimente neplăcute, pentru dumneavoastră, pe perioada excursiei.
 
Nota: La grupul de 40 de persoane vor  fi  2  vapoare.
 

Nota: Sejurul nu include taxa de vizitare a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii – permisele se pot lua de la sediile ARBDD din Tulcea – Str Portului, pe faleza, langa Restaurant Delta Dunarii sau de la sediul ARBDD din Sulina, 5 lei/zi.

2018-03-19T18:59:41+03:00