Excursie de 1 zi în Delta Dunării-Sf. Gheorghe

Excursie de 1 zi în Delta Dunării-Sf. Gheorghe

La ora 5:00 dimineaţa,plecăm din București către Murighiol, pe autostrada A2, apoi pe ruta Slobozia –Hârșova-Tulcea- Murighiol.Ajunși în Tulcea vom face o vizită la cel mai cunoscut Muzeu al Deltei Dunării, având o expoziție permanentă,ce permite descoperirea prin expunere a 46 specii de plante, 3 specii de reptile, 44 specii de păsări și 12 specii de mamifere prezentate în diverse ipostaze și relații ecologice. Tot aici există posibilitatea de a cunoaște păsările declarate monumente ale naturii, speciile de animale rare protejate la nivel național și european, speciile dispărute din spațiul deltaic și dobrogean, speciile nou pătrunse în fauna deltei, dar și aspecte din viața lor prin intermediul filmelor dispuse de-a lungul traseului de vizitare.
După vizitarea orașului Tulcea pornim către Murighiol cu o istorie bogată, care încă din antichitate, când actuala vatră a satului era port la Marea Neagră, dar și la vechiul Danubiu; beneficiază de câteva atuuri pe care le au doar puține localități românești.
La doi pași de sat se deschide împărăția apelor din Delta Dunării. Lacurile Razelm și Murighiol mărginesc localitatea, iar pe păienjenișul de canale din preajma acestor lucii de apă se poate pătrunde în zone dintre cele mai sălbatice și pitorești din Rezervația Biosferei Delta Dunării.
 
În jurul orei 10:00, pornim în excursie către Sf. Gheorghe pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării: traseul turistic Murighiol-Dunavăț-Dranov-Lacurile Roșu- Roșuleț-Sf. Gheorghe. Plecarea se face din Murighiol, coborând pe Braţul Sf. Gheorghe până la intrarea pe Canalul Dunavăț(intrarea pe Canalul Dunavăț din Dunăre se face prin malul drept al Dunării; și este situată la confluența dintre Dunărea Veche de la Dunavăt (Micul “M”  – 2 bucle care se lasă spre nord-est) și Dunărea Nouă de la Dunăvăț, exact la jumătatea distanței dintre cele două sectoare distincte de la Dunărea Nouă. Un reper important îl constituie “cei doi frați” – stâlpii de înaltă tensiune care mărginesc Canalul Dunavăț, trecând liniile de înaltă tensiune peste acesta.)
 
Străbatem apoi Canalul Dranov(Canalul Dranov conduce apele din braţul Sf. Gheorghe în laguna Razim).
Continuăm pe brațul Sf. Gheorghe(este primul braț format de fluviul Dunărea, foarte frumos în zonele în care nu a fost scurtat, cu arbori bătrâni de-a lungul canalului, numeroase insule bogate în păsări cuibăritoare;stârc roșu și stârc de noapte, silvii și muscari, șoimul rândunelelor sau pupăza, codalb sau pelican creț și ape domoale . La vărsare formează o acumulare de nisip sub forma unor insule, Sacalinul Mic și Sacalinul Mare.)
Mergem înainte până la lacul Roșulet, apoi trecând în lacul Roșu.
(Lacurile Roșuleț, Roșu,îsi află locația între cele două brațe ale Dunării, Sulina și Sf.Gheorghe, în estul Deltei Dunării bogate în floră constituită din gorunete și făgete, molidișuri, jnepenișuri și ierburi; și o faună bine reprezentată de mai multe specii de mamifere, păsări, reptile, amfibieni, pești și insecte).
Și iată-ne ajunși în punctul extrem al României și anume Sf. Gheorghe unde natura se poate bucura încă de o antropizare păstrată la limite decente; locul unde Dunărea întâlneşte Marea Neagră, plaja unde egretele şi caii încă se simt liberi.
După minunata călătorie pe lacuri, acostăm la  Sf. Gheorghe unde vom vizita orașul și vom servi prânzul pe vaporul de croazieră Carpatia.
După frumoasa experienţă în Sf. Gheorghe ne întoarcem pe acelaşi traseu ca la venire, incărcați cu amintiri și cu dorința de a ne reintoarce pentru a ne bucura încă odată de frumusețea Deltei Dunarii.  Durata drumului de întoarcere este tot de cca 5 – 5,30 ore.
 

PREŢ: 249lei / pers.

Preţ calculat pentru 40 pers. plătitoare.
 

PREŢ: 299 lei / pers.

Preţ calculat pentru 20 pers. plătitoare.
 
      Preţul include:
– Transferul cu autocar clasificat conform normelor europene;
– Transferul Murighiol-Sf, Gheorghe și retur cu vaporul de croazieră;
– Masa de prânz servită pe vaporul de croazieră Carpatia;
– Asistenţă turistică.
 
Preţul nu include:
– Intrarea la obiectivele turistice;
– Alte cheltuieli personale.
 
 
Nota: La grupul de 40 de persoane vor fi 2 vapoare.

2018-03-19T19:00:30+03:00